Overstapdienst / Startdienst 20 September Overstapdienst / Startdienst 20 September
“Het Goede Leven”

Vóór de zomer zijn allerlei dingen niet doorgegaan vanwege Covid-19, zoals ook de overstapdienst van 21 juni. Op 20 september willen we deze dienst alsnog vieren met onze overstappers Wietse, Korné, Nienke, Fenja, Iris, Delina en Leanna. Op die datum was ook de start zondag gepland: prima te combineren.

Het komend seizoen is het jaarthema van de landelijke Protestantse kerk: “Het Goede Leven”. Het lijkt ons mooi om dit als thema te nemen voor deze gecombineerde dienst. Aan de overstappers stellen we de vraag: “Wat is voor jou een goed leven? Wanneer ben je echt gelukkig?”

Voor andere gemeenteleden is de vraag: “Wat is voor jou een goed leven? Wanneer ben je echt gelukkig? Waar zou je aan het eind van je leven op terug willen kijken, zó dat je kan zeggen: ‘Ja, het was goed’?” Maak hiervan een tekening of geef een paar trefwoorden. En/of: Kijk eens in je foto-album. Kies één foto uit, waarvan je zegt: “Ja, dat was waardevol. Dat hoort bij het goede leven.”

De foto’s, tekeningen en trefwoorden van overstappers en andere gemeenteleden worden aan het begin van de dienst getoond op de beamer. Ondergetekende geeft er een korte (anonieme) toelichting bij - of wie dat wil mag in een kort vraaggesprekje zelf iets over de foto/ tekening/ trefwoord vertellen.

Graag lees ik jullie reacties via e-mail: dominee@kerk-sumar.nl Een berichtje via de telefoon of persoonlijk kan natuurlijk ook!

Mede namens de voorbereidingscommissie: Hendrik Kloosterman, Pier Veltman, Wilma Koster en Petronella de Boer