Commisieleden

Geertje de Jong
Geke Landheer

Wat doen ze?

In het kerkelijk jaar willen we bij bepaalde diensten d.m.v. een liturgisch 'bloemstuk' een extra accent aan de dienst geven.

Liturgisch bloemschikken is een vorm van bloemsierkunst, waarbij de manier van schikken geïnspireerd is door bijbelteksten of door thema's van het geloofsleven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de symbolische kracht van kleuren ( wit – feest, zuiverheid), van vormen ( vingerblad) of aan bepaalde bloemen of planten (hedera = trouw, hoop ) en zo zijn er meer bloemen die een bijbelse betekenis hebben.

Het kerkelijk bloemschikken begint met dankdag, laatste zondag kerkelijk jaar, de adventsweken en kerst. Dan volgen de veertig dagen voor Pasen, hemelvaartsdag en Pinksteren.

Ook bij bidstond en bij een doopdienst maken we een passend bloemstuk.
Het bloemstuk wordt getoond op de beamer en zo nodig wordt door de voorganger een uitleg gegeven.

Kleuren Kerkelijk jaar

27 jun 2021 om 09.30 uur Paaskaars: Koster