Commisieleden gezocht

Wij zoeken nieuwe leden voor deze commissie. Informatie bij de scriba via info@kerk-sumar.nl

Wat doen ze?

In het kerkelijk jaar willen we bij bepaalde diensten d.m.v. een liturgisch 'bloemstuk' een extra accent aan de dienst geven.

Liturgisch bloemschikken is een vorm van bloemsierkunst, waarbij de manier van schikken geïnspireerd is door bijbelteksten of door thema's van het geloofsleven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de symbolische kracht van kleuren ( wit – feest, zuiverheid), van vormen ( vingerblad) of aan bepaalde bloemen of planten (hedera = trouw, hoop ) en zo zijn er meer bloemen die een bijbelse betekenis hebben.

Het kerkelijk bloemschikken begint met dankdag, laatste zondag kerkelijk jaar, de adventsweken en kerst. Dan volgen de veertig dagen voor Pasen, hemelvaartsdag en Pinksteren.

Ook bij bidstond en bij een doopdienst maken we een passend bloemstuk.
Het bloemstuk wordt getoond op de beamer en zo nodig wordt door de voorganger een uitleg gegeven.

Kleuren Kerkelijk jaar

zo 14 aug 2022 om 11.00 uur Paaskaars: Koster
Bloemengroet: F. de Jong - Jilderda
Collectedoel: KIA - zending Egypte

zo 21 aug 2022 om 09.30 uur Paaskaars: Koster
Bloemengroet: J. Offringa-Kromkamp
Collectedoel: Diaconie

zo 28 aug 2022 om 09.30 uur Paaskaars: Koster
Bloemengroet: T. van der Vegt-Kooi
Collectedoel: Wycliff Bijbelvertalers

zo 04 sep 2022 om 09.30 uur Paaskaars: Koster
Bloemengroet: M. Kingma
Collectedoel: Diaconie

Het beste van Petrus

Collectemunten

Kosten: €35,00 per zakje met 50 munten of €70,00 per zakje met 100 munten.
U kunt het bedrag over maken op het nieuwe bankrekeningnummer t.w.  NL29 RABO 0373 729 766 t.n.v. Protesantse Gemeente Sumar o.v.v. collectemunten. Het nummer van NL35 RABO 0352 764 875  komt dus te VERVALLEN.

De muntenzakjes zijn voor of na de betaling af te halen uit de mand onder de toren van de kerk

Tarieven Rouw-/Trouwdiensten

Zie de nieuwe tarievenlijst van 2022 voor de rouw- /trouwdiensten